VIALTO CSAPAT

LENGYEL CSABA

Ügyvezető

Egész kis koromtól matematikus akartam lenni, és ez az elhatározás ki is tartott az ELTE matematikus szakán a diploma megszerzéséig, illetve a Számítógéptudományi Tanszékén akadémiai ösztöndíjas koromig, de közben valami változatosabb hivatásra vágytam. Így lettem vezetési tanácsadó.

Az elmúlt bő másfél évtizedben sokféle szakmai tapasztalatot szereztem: vezettem különböző vállalkozásokat, dolgoztam tanácsadóként a közigazgatásban, távközlési cégeknek, biztosítóknak, közszolgáltatóknak, építettem nemzetközi tanácsadó céget, 2007 novemberében pedig néhány kollégámmal és barátommal megalapítottuk a Vialto Consultingot. Azóta még többet dolgozom, de cserébe nagyon jól érzem magam – új dolgot létrehozni nagyon izgalmas (végül is a tanácsadás is valahol erről szól)!

Úgy hiszem, hogy a legfontosabb dolog, gondolkodásunkkal időről-időre kilépni a mindennapok taposómalmából,  hogy innovatívak lehessünk, és nyomot hagyhassunk a világon. Ezért segítem ügyfeleimet velük szorosan együtt dolgozva nagyra törő és innovatív céljaik megfogalmazásában és megvalósításában, jellemzően stratégiák kidolgozása, egész szervezetre kiterjedő szervezetfejlesztés, változási programok menedzselése útján. Ezeken a szakterületeken mindent megteszek azért, hogy világszínvonalú tudással segítsem ügyfeleim munkáját.

Amikor a cégépítés mellett marad egy kis szabad időm, akkor focizom, búvárkodom, olvasok, fotózok, (világ)zenét hallgatok, főzőcskézek és finom borokat kóstolgatok, illetve kirándulunk a kutyákkal. 

Címek, társadalmi tevékenységek:

 • Bejegyzett vezetési tanácsadó (CMC)
 • A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (VTMSZ) tagja,
  ​2012-2016 a VTMSZ Elnökségének tagja
 • Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége Tanácsadó munkacsoportjának tagja 

Szakterületek, ágazatok:

 • Minőségirányítási rendszer bevezetése
 • CRM stratégia készítése, vezetése
 • Balanced Scorecard (BSC) kialakítása
 • Folyamatmenedzsment, BPR, üzleti folyamatok hatékonyságának növelése
 • Tudásmenedzsment
 • Ügyviteli és informatikai audit
 • Informatikai stratégia készítése
 • IT rendszerek kiválasztása és bevezetése
 • Bank- és pénzügyi szektor
 • Államigazgatás
 • Távközlés

NEMES ÁRON

Ügyvezető

A BME Villamosmérnöki Karán, Informatika Szakon szereztem villamosmérnöki diplomát, majd szoftver fejlesztőként helyezkedtem el. A Protomix Kft. keretein belül egészségügyi informatikai rendszerek fejlesztésével, projekt menedzsmenttel foglalkoztam, majd a cég szoftver üzletágának építésébe kezdtem bele (később ebből alakult a Grepton Infromatikai Rt.). A Grepton egyik partnereként (tulajdonos-igazgatójaként) a cég építésével, a különböző szolgáltatási területek (technológiai tanácsadás, oktatás, üzemeltetés) kialakításával foglalkoztam. Innen az utam egy magyar tanácsadó céghez, majd a Vialto Consulting csapatába vezetett. Itt nemzetközi projektek menedzsmentjével, külföldi üzletfejlesztéssel, illetve belső cégvezetési feladatokkal foglalkozom. Tanácsadóként célkitűzésem az újonnan az EU-hoz csatlakozó országokat segíteni abban, hogy az Uniótól, illetve más szervezetektől kapott támogatásokat a lehető leghatékonyabban használhassák fel.

Munka mellett a családdal, futással, síeléssel, búvárkodással töltöm időmet.

Címek, társadalmi tevékenységek:

  • Bejegyzett vezetési tanácsadó (CMC)
  • A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (VTMSZ) tagja

HERCEGH IMRE

Ügyvezető

Eredetileg közgazdász-matematikusként végeztem a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen és mintegy 8 évig próbálkoztam a népgazdaság folyamatainak matematikai előrejelzésével a ’80-as évek kilátástalan körülményei között. A rendszerváltás lázas időszakát követően egy nagy nemzetközi tanácsadó cégnél (Accenture) sajátítottam el a szakma fogásait, miközben vezető menedzserré küzdöttem fel magamat. Y2K-tól a harmadik 8 éves ciklusomat már a legnagyobb hazai tanácsadó cégnél (AAM) töltöttem, a Vezetési Tanácsadási kompetencia terület vezetőjeként. 2007 őszén barátaimmal megalapítottuk a Vialto Consultingot ahol nem törekszünk kevesebbre, mint a tanácsadói szakma megváltására. Tanácsadói pályám során nagy informatikai projektek vezetésével, üzleti folyamatok, szervezetek átalakításával és az emberi tényező menedzselésével igyekeztem ügyfeleimet közelebb vinni stratégiai céljainak eléréséhez. Az ITC szektorban, bankszektorban,  kisebb mértékben a vasútnál, az olajiparban, a kiadói tevékenységben szereztem jártasságot. Meggyőződésem, hogy tanácsadóként csak akkor lehetek sikeres, ha szenvedélyesen törekszem ügyfeleim problémáinak megértésére és velük együtt megoldására.

Kevés szabadidőmet feleségemmel, lányommal, a világ szép tájainak, vagy a világirodalom egzotikus mélységeinek felfedezésével töltöm.
 

Címek, társadalmi tevékenységek:

 • Bejegyzett vezetési tanácsadó (CMC) – 2001-től
 • A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (VTMSZ) tagja – 2001-től
 • A VTMSZ Elnökségének tagja 2010-től
 • A VTMSZ Elnöke 2012-2014
 • IPMA-A – 2004
   

Szakterületek, ágazatok:

 • Nagyméretű átalakítási és informatikai  projektek vezetése
 • Folyamatmenedzsment, BPR, üzleti hatékonyság növelése
 • CRM, ügyfélkapcsolati rendszerek
 • Stratégia kialakítása, szervezetfej-lesztés
 • Humán változáskezelés
 • Program- és projektmenedzsment
 • Bank- és pénzügyi szektor
 • Távközlés
 • ITC

PINGITZER ANDREA

Tanácsadó

Közgazdászként, illetve jogi szakokleveles közgazdászként végeztem a Pécsi Tudományegyetemen. Már egyetem alatt is tanácsadóként tevékenykedtem különböző projekteken, majd ennek természetes folytatásaként, azóta is tanácsadóként dolgozom, felnőve a vezető tanácsadói kihívásokhoz. Eddigi pályafutásom alatt a menedzsment területek szinte mindegyikébe volt szerencsém belekóstolni a stratégiaalkotástól, a szervezetátalakításon és a folyamatok fejlesztésén keresztül, az informatikai rendszerek bevezetésének ügyfél oldali menedzseléséig mind Magyarországon, mind pedig külföldön. Szeretek minden olyan komplex feladatot, melyek közelebb viszik ügyfeleinket saját stratégiai céljaik megértéséhez és megvalósításához.

A munkanapokon túl is kedvelem a kihívásokat, és szeretem a teljes képet összefüggéseiben látni: embereket, kultúrákat, tájakat megismerni, vagy felfedezni a víz alatti világot.
 

Címek, társadalmi tevékenységek:

 • Bejegyzett vezetési tanácsadó (CMC)
 • A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (VTMSZ) tagja
   

Szakterületek, ágazatok:

 • Stratégiai tervezés, CRM stratégiák és CRM programok kialakítása, menedzselése
 • Szervezetfejlesztés, változások kezelése, nagycsoportos workshopok
 • Szervezetek átalakítása, folyamatok és működés fejlesztése
 • Rendszerbevezetések vezetése, ügyfél oldali tanácsadás
 • Bank- és pénzügyi szektor
 • Közigazgatás és non-profit szektor
 • Távközlés

IVÁDY-SZABÓ ZOLTÁN

Tanácsadó

Villamosmérnökként, majd mérnök-tanárként végeztem anno a Kandón. Rövid ideig tartó tanári lét után váltottam az informatikai és menedzsment tanácsadás területére, ahol a korábban elsajátított rendszerszemléletű és strukturált gondolkodásmódot, a precizitást és a jó értelemben vett szakmai alázatot, mint alapszemléletet vallom magaménak. Ez a megközelítésmód tette lehetővé, hogy a stratégia kialakításától kezdve, a különböző informatikai rendszerfelmérések, -tervezések és -bevezetések során, vagy akár minőségbiztosítói szerepkörben is hatékonyan tudjam segíteni – immár majd’ két évtizede – ügyfeleinket céljaik elérésében.

Szabadidőmben szeretek utazni, más tájakat, kultúrákat megismerni. Szeretem a növényeket, örömöt okoz egy-egy saját nevelésű növény virágba borulása vagy a saját termesztésű paradicsomok/paprikák gondozása.

TÓTH ANDREA

Tanácsadó

A Pécsi Tudományegyetem és a Middlesex University közös angol nyelvű képzésén szereztem közgazdász diplomát. Majd a szakirányú ismereteimet tovább bővítettem a Tilburgi Egyetemen, ahol szervezetfejlesztés szakirányú diplomát szereztem.

Az egyetem után gyakornokoskodtam az Európai Bizottságnál, majd tanácsadóként találtam meg a hivatásom. A Deloitte, és a PwC-nél eltöltött évek után, a Vialto csapatának lettem tagja 2011-ben. Több, mint 11 éves tanácsadói tapasztalattal rendelkezem, és Szenior tanácsadóként támogatom partnereink munkáját.

Véleményem szerint tanácsadóként a legfontosabb, hogy megértsük ügyfeleink igényeit és testre szabott, minőségi megoldásokat kínáljunk számukra, amikkel valóban sikerül választ adni a komplex kihívásaikra. Executive coachként igyekszem ügyfeleinket a nehezebb szituációkban is támogatni. Tapasztalataimat és képességeimet a Vialto életében is igyekszem kamatoztatni, hiszen a Vialto HR vezetője pozíciót is ellátom.

Szabadidőmet főként a családommal, illetve a művészetek iránti kíváncsiságom kielégítésével töltöm. Érdekel a színház, a festészet, az utazás valamint szívesen ismerkedem a különböző táncterápiás mozgásformákkal.

KELLER VIOLETTA

Tanácsadó

2004-ben végeztem közgazdászként a Miskolci Egyetem Dunaújvárosi karán, marketing szakon, majd a pénzügyi szektorban helyezkedtem el, ahol szerveztem folyamatokat, irányítottam projekteket, vezettem IT tesztelést.

A Vialto-val való kapcsolat egy közös munkával indult, akkor azonban még ügyfél oldalon ismerkedtem a tanácsadási tevékenységgel.

Rövid kitérő után, 2013-ban csatlakoztam a Vialto csapatához, ahol immáron ötödik éve tanácsadóként segítem ügyfeleink munkáját. A mai napig csodálattal tölt el, hogy a menedzsment tanácsadás milyen színes és kreatív tevékenység. Az elmúlt évek tapasztalata is rendkívül sokrétű: mind a közigazgatásban, mind a versenyszférában dolgoztam, vettem részt informatikai rendszerek bevezetésének menedzsment támogatásában, projekt- és portfóliómenedzsment módszertan kidolgozásában és minőségbiztosításban, stratégiaalkotásban, folyamatok fejlesztésében.

Magánéletemben két gyermek édesanyja vagyok, így a munka mellett „logisztikai szakemberként” próbálom megoldani a hétköznapok lehetetlen kihívásait.

Szabadidőmet családommal töltöm, imádok főzni, örök szerelem a balett, a tenisz és a biciklizés.

MÁRKOS NÁNDOR

Tanácsadó

Tanulmányaimat a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen végeztem, ahol 2015-ben szereztem diplomát a Közgazdasági- és Gazdálkodástudományi Kar okleveles közgazdászaként. Szakmai pályafutásomat már Budapesten kezdtem el: üzleti elemzőként és később belső tanácsadói szerepkörben dolgoztam multinacionális vállalati környezetben; ez idő alatt tapasztalatot szereztem pénzügyi és telekommunikációs területeken is. A Vialto csapatát 2018 óta erősítem, ahol tanácsadói projektek keretén belül lehetőségem volt elmélyedni a ICT és bankszektorban, tovább mélyíteni tapasztalatomat az IT szolgáltatás menedzsment,  BPR – folyamatmenedzsment, szervezet átvilágítás, és változás menedzsment szakterületein.

Emberközpontú, empatikus személyiségként a tanácsadói hivatás legnagyobb kihívása és szépsége számomra ügyfeleink valós problémáinak azonosítása és ezekre piaci tapasztalatokon alapuló megoldás biztosítása. Az ügyfelekkel közösen elért eredmények, egy feltárt problémára való megoldás pozitív hozadékai és a hosszú távú együttműködések által kialakult változatos projekt csapatokban megtapasztalt szakmai és emberi értékek adják számomra a motivációt ehhez a változatos de kihívásokkal teli hivatáshoz.

MARCSÁK ZSÓFIA

Ügyfélkapcsolatok, HR

Bölcsészettudományi karon végeztem a Pécsi Tudományegyetemen, majd elvégeztem a BKÁE Közgazdasági Továbbképző Intézetnél a projektmenedzsment szakértő mesterképzést.

A Vialtoban kétféle területen vagyok aktív, az egyik az ajánlati felelősség, a másik pedig a HR. A HR-n belül operatívan koordinálok, illetve néhány területen nagyobb felelősségem is van, úgy mint toborzás, kiválasztás, események szervezése, értékelés.

A munkanapokon túl népes családomat terelgetem, futok, művelődöm.

Webináriumok - Ügyfél események

A folyamatmenedzsment helyzete a hazai nagyvállalatoknál

Kérjük adja meg nevét és céges e-mail címét!
Az űrlap kitöltése után e-mailben küldjük ki a webináriumhoz szükséges megtekintési linket.

Webinár - A folyamatmenedzsment helyzete a hazai nagyvállalatoknál

Név(Kötelező)
Kérjük céges e-mail címet használjon!
Hírlevélre feliatkozás
Hozzájárulás(Kötelező)