FOLYAMATBÁNYÁSZAT (PROCESS MINING)

A szervezetek hatékony működése, ügyfeleik kiszolgálásának magas minősége és alacsony átfutási idő biztosítása mind-mind korszakokon átívelő célok. Mint minden korban, a szervezeteknek nem csak a működési folyamatok terén és a szervezeti felépítésben, hanem a működés optimalizálását támogató módszerek és eszközök tekintetében is meg kell találnia azt, amely a legjobb eredményt nyújtja számára, megfelelve az aktuális kor lehetőségeinek és kihívásainak. A digitalizáció korában a hatékonyságnövelés egyik leggyorsabb és leginnovatívabb módja a folyamatbányászat, amely az informatikai rendszerekkel megtámogatott folyamatok valós lefutásáról és így, a folyamati optimalizációban rejlő fejlesztési lehetőségekről ad gyors, alátámasztható és átlátható képet.

A VIALTO CONSULTING ÉS A FOLYAMATBÁNYÁSZAT

Cégünk – igazodva a gazdaság digitalizációjának hatásaként megjelenő új irányzatokhoz és lehetőségekhez – 2018 eleje óta kínál folyamatbányászati szolgáltatásokat.

Mára több sikeresen befejezett folyamatbányászati projekt tapasztalatával továbbá jelentős kompetenciával és felépített szakértői bázissal (Data Scientist-ekkel) rendelkezünk Process Mining projektek végrehajtásához.

Továbbá, a Celonis egyedüli magyarországi partnereként hozzáférést biztosítunk a leghatékonyabb folyamatbányászati eszközhöz is.

A Celonis az üzleti transzformációs szoftver megoldások piacvezetőjeként egy innovatív, intelligens üzleti felhő megoldással segíti a vállalatokat, hogy gyorsan átlássák és fejleszteni tudják üzleti működésüket. A Celonis folyamatbányászati szoftvere olyan nagy szervezetek hatékony üzleti transzformációját, nagymértékű költségcsökkentését és javuló ügyfélélmény elérését támogatta világszerte, mint a Siemens, a GM, az Airbus és a Vodafone.

A VIALTO CONSULTING CÉLJA A FOLYAMATBÁNYÁSZATTAL

Célunk, hogy a folyamatbányászat korszerű módszerét elterjesszük a magyarországi szervezetek körében, és így hozzájáruljunk digitalizációjukhoz, működésük hatékonyságnöveléséhez és költségcsökkentéséhez, valamint az általuk kínált ügyfélélmény növeléséhez.

A sikeresen befejezett projektjeink eredményei alapján eltökélten hiszünk abban, hogy a folyamatbányászati módszerekkel – a hagyományos folyamat elemzési módszernél – szignifikánsan rövidebb idő alatt, hatékonyabban és teljes körűen lehet olyan elemzéseket végrehajtani, amelyek segítségével

 • jelentős fejlesztési potenciál beazonosítása,
 • hatékonyság növelés és
 • költségcsökkentés

érhető el.

A Vialto Consulting folyamatbányászati projektjeinek eredményeképpen kijelenthető, hogy egyes folyamatok elemzésének végrehajtásával – nagyvállalati környezetben, folyamatok lefutásának felgyorsításával, a szükségtelen (pl. ismételt) folyamatlépések számának csökkentésével – akár több százmilliós nagyságrendű fejlesztési potenciál is beazonosítható.

A nemzetközi tapasztalatok alapján a Celonis megoldásának használatával:

 • a folyamatköltség átlagosan 25%-al,
 • míg a folyamatok átfutási ideje 37%-al csökkenthető,
 • emellett elérhető a működés teljes transzparenciája és 100%-os megfelelősége a szabályozásoknak.

MILYEN SZERVEZETEK SZÁMÁRA AJÁNLOTT A FOLYAMATBÁNYÁSZAT ALKALMAZÁSA?

Azoknak a szervezeteknek ajánljuk a folyamatbányászatot, ahol a vizsgálandó folyamat végrehajtása informatikai rendszerrel támogatott, és kellő számú eset áll rendelkezésre a folyamatok elemzéséhez.

A módszer olyan esetek elemzésére lett kitalálva, amelyek magukban rejtik a központosított folyamatlefutásoktól esetlegesen nagy számban eltérő feladatvégzést, amelyek az esetek nagy részében túlmunkát, ezáltal jelentős többlet költséget is jelenthetnek a vállalat számára illetve ronthatják a nyújtott ügyfélélményt.  Ennek fényében a folyamatbányászat (leginkább, de nem kizárólagosan) ideális megoldás

 • pénzügyi-számviteli
 • beszerzési
 • gyártási
 • IT szolgáltatásmenedzsment
 • ügyfélkapcsolat-menedzsment

területek fejlesztésére és segítségével könnyedén megtámogatható a

 • szolgáltatóközpontok hatékony működése
 • szervezetek működési kiválóságának elérése
 • belső ellenőrzés, audit folyamat
 • robot vezérelt folyamatautomatizálás
 • vállalatirányítási rendszer harmonizálás
 • sztenderd működésnek való megfelelőség ellenőrzése

Ezenfelül a folyamatbányászat kivételes lehetőség lehet olyan vállalatok számára is, akiknek a standard folyamatoktól való gyakori eltérést a „túlzottan” testreszabott támogató IT rendszereik okozzák.

 

Webináriumok - Ügyfél események

A folyamatmenedzsment helyzete a hazai nagyvállalatoknál

Kérjük adja meg nevét és céges e-mail címét!
Az űrlap kitöltése után e-mailben küldjük ki a webináriumhoz szükséges megtekintési linket.

Webinár - A folyamatmenedzsment helyzete a hazai nagyvállalatoknál

Név(Kötelező)
Kérjük céges e-mail címet használjon!
Hírlevélre feliatkozás
Hozzájárulás(Kötelező)