FRISCHMANN GÁBOR
Tanácsadó partner

Szakmai pályafutásomat 1980-ban kezdtem a Magyar Postánál friss villamosmérnöki diplomával. Pályám első húsz éveiben a legnagyobb hazai távközlési szolgáltató javára tevékenykedtem először üzemeltető, majd fejlesztő mérnökként. 1993-ban a Matáv fejlesztési igazgatója, és innovációs központjának (PKI Távközlés-fejlesztési Intézet) vezetője lettem. 1999-ben innen kaptam meghívást a Hírközlési Főfelügyelet irányítására. 2004-2005-ben a Magyar Katolikus Rádió Műszaki vezetője voltam, majd egy külföldi média hatósági próba projekt után az egyik vezető tanácsadó cég csapatának tagja lettem. Időm nagy részét nemzetközi projekteken töltöttem. 2007 óta vagyok a Vialto Consulting egyik alapító partnere.

Távközlési múltam során két évtizeden keresztül dolgoztam nagyon jó és – sajnos ilyen is van – gyengébb tanácsadókkal, mint ügyfelük. Ennek során megtanultam, hogy egy tanácsadó hogyan tud igazán segíteni ügyfelének. És amikor egy korábbi tanácsadóm megkért, hogy vegyek részt szakértőként egy nemzetközi projekten, komfortosan éreztem magam az asztal másik oldalán is.

Pályám első 25 évében mindig ott voltam, ahol történt valami lényeges a hazai távközlés fejlesztésében, szabályozásában. Ezeket a tapasztalatokat még ma is jól lehet kamatoztatni, adaptálva a folyamatos technológiai és piaci változásokhoz. Ezért munkáim túlnyomó része ma is az infokommunikáció stratégiai, fejlesztési és szabályozási területeihez kapcsolódik. Különösen élvezem a speciális kihívásokat, amikor bonyolult ügyfél szituációval, komoly módszertani fejlesztéssel, kulturális kihívásokkal kombinált a szakmai munka. Ilyenkor rendkívül fontos az ügyfél igényeivel, jövőképével, stratégiájával való azonosulás, vagy az ügyfél hozzásegítése ezek meghatározásához. Itthon és külföldön (főleg Észak Macedóniában) már több ilyen kritikus projektet volt módom sikerre vinni.

Népes családom mellett hobbim a természetjárás, hegymászás és természetfényképezés.

Ezek mellett a Híradástechnikai és Informatikai Tudományos Egyesület Infokommunikációs Szakértői Bizottságának elnöke és az Magyar Innovációs Szövetség választmányi tagja vagyok.  

Szakterületek, ágazatok:

 • BPR, üzleti hatékonyság növelése
 • Összetett hatás- és üzleti elemzések
 • Szabályozás
 • Üzleti folyamatok
 • Szervezetfejlesztés
 • Nagy távközlés-fejlesztési projektek irányítása
 • Telekommunikáció
 • Államigazgatás
 • Innováció

Társadalmi tevékenységek:

 • A Magyar Innovációs Szövetség alelnöke vagyok, ahol elsősorban a stratégiai, digitalizációs és Ipar 4.0 kérdésekkel foglalkozom
 • A Híradástechnikai és Informatikai Tudományos egyesület Infokommunikációs Szakértői Bizottságának alelnöke vagyok
Scroll to Top

Kérjük, add meg email címedet a tartalom letöltéséhez!

Kérjük, add meg email címedet a tartalom letöltéséhez!

Webinárium megtekintése és tanulmány letöltése

A folyamatmenedzsment helyzete a hazai nagyvállalatoknál

Az űrlap kitöltése után e-mailben küldjük ki a webinárium linkjét és a tanulmányt.

Webinár - A folyamatmenedzsment helyzete a hazai nagyvállalatoknál

Név(Kötelező)
Kérjük céges e-mail címet használjon!
Hírlevélre feliratkozás
Hozzájárulás(Kötelező)