Hogyan tehetjük radikálisan hatékonyabbá a hitelezési folyamatunkat?

Hogyan tehetjük radikálisan hatékonyabbá a hitelezési folyamatunkat?

2021.10.21.

A banki hitelezés legfőbb kihívása a folyamat felgyorsítása. Aki ebben a versenyben élre tör, óriási előnyre tesz szert az ügyfelek megnyerésében. Webináriumunkon egyrészt áttekintettük, miért fontos ehhez a folyamatok pontos mérése, másrészt megnéztük, milyen nehézségeket kell leküzdeni ennek megvalósításához. Végül bemutattuk, hogy a nehézségek leküzdésében és a folyamat megjavításában hogyan segít az új és innovatív folyamatelemző és automatizációs módszer – a folyamatbányászat.

Az előadásban megosztunk számos tippet, gyakorlatias fogást a folyamatok korrekt mérésére vonatkozóan.

Miért fontos, hogy hogyan (megfelelően) mérjük az átfutási időket? – Kovács Gyula (hitelezési folyamatelemző)

A hitelezési folyamatban az ügyfelek megnyerésének egyik legfontosabb feltétele a gyorsaság. Aki ebben lemarad versenytársaival szemben, annak egyre romló ügyfélkonverziós arányokra kell felkészülnie. Ezt elkerülni a folyamatok átfutási idejének menedzselésével, csökkentésével tudjuk, ehhez pedig megfelelően kell mérnünk. Kiemelt fontosságú a jóváhagyásig (TTY – Time-to-Yes) és folyósításig (TTC – Time-to-Cash) eltelt idő. Elsőre egyszerűnek tűnhet a mérésük, mégis a bankok többsége nem rendelkezik teljes és korrekt képpel ezekről az átfutási időkről. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen adatokat használunk fel, pontosan hogyan definiáljuk a mutatókat és ezeket hogyan értelmezzük.

Az előadásban számos tippet, gyakorlatias fogást osztottunk meg a folyamatok korrekt mérésére vonatkozóan.

Hogyan segít a folyamatbányászat a hitelezési folyamat rendberakásában? – Lengyel Csaba (Vialto Consulting partner, folyamatbányászat üzletágvezető)

A hitelezési (és más banki) folyamatok mérésére, a javítási potenciálok felfedésére és kiaknázására a folyamatbányászat kínálja a leghatékonyabb megoldást. A mai banki informatikai megoldásokban megtaláljuk a folyamatok fontos lépéseinek digitális lábnyomait. Ezeket korszerű folyamatbányászati szoftver segítségével követve lehetőség nyílik a folyamatok precíz mérésének megvalósítására, továbbá rendkívül gyors, hatékony és tényszerű elemzésére, de a folyamati problémák és folyamati fennakadások hatékony megoldására is.

Scroll to Top

Kérjük, add meg email címedet a tartalom letöltéséhez!

Kérjük, add meg email címedet a tartalom letöltéséhez!

Webinárium megtekintése és tanulmány letöltése

A folyamatmenedzsment helyzete a hazai nagyvállalatoknál

Az űrlap kitöltése után e-mailben küldjük ki a webinárium linkjét és a tanulmányt.

Webinár - A folyamatmenedzsment helyzete a hazai nagyvállalatoknál

Név(Kötelező)
Kérjük céges e-mail címet használjon!
Hírlevélre feliratkozás
Hozzájárulás(Kötelező)