KULCSÁR HUBA

Tanácsadó

Tanárként végeztem, de valószínűleg projektvezetőnek születhettem, és ez már viszonylag korán, pályám elején, hamar kiderült, hogy minden érdekel ami a szervezéssel, szervezettség növelésével kapcsolatos, így sok olyan projekttel és feladattal találkoztam ahol problémákat kellett megoldani.

Pályafutásom elejének rövid tanári időszaka után az államigazgatásban próbáltam ki magam rendszerszervezőként, projektvezetőként dolgozva, innen egy drasztikusnak tűnő váltással a magánszféra kereskedelmi területére nyergeltem át, nem kereskedőként, hanem bid manager-ként, és rövidesen projektvezetőként, üzletágvezetőként dolgoztam elsősorban a nagyvállalti informatika infrastruktura területén, ahol a géptermi alapinfrastruktúráktól az alkalmazás szerverekig minden réteg rejtelmeibe bepillantást nyertem.

Az informatika szolgáltatásokat nyújtó különböző magyar és regionális multi vállalatoknál projektvezetői, középvezetői pozíciókban, illetve szoftverfejlesztő cég vezetése során szereztem szakmai tapasztalataimat.

Projektvezetőként mindig is érdekelt, hogy mitől lehet egy projekt sikeres és mi okozhatja annak bukását és a sikeresség milyen dimenziókban keresendő, milyen módon mérhető, hogyan lehet olyan működő struktúrákat építeni, mely kiszolgálhatják a mindig változó projekt környezetek igényeit, sikerre vive azokat. Közel 20 éve foglalkozom ezen projekt siker terület tanulmányozásával, gyakorlati tapasztalatot gyűjtöttem ehhez projektvezetőként, ill. a projektek szervezetében betöltött különböző szerepek által. Ezen időszakban megtanultam, hogy a projektben dolgozó kollegák/munkatársak számára nagyon fontos ámde nem mindig egyszerű megteremteni a jó működési körülményeket, és ez sikerkritérium, mert a jó munkalégkör hatékony munkát eredményez, és ha korrekt, nyitott, bizalommal teli légkörben hatékony emberek dolgoznak a célok elérhetővé válnak, a siker nem marad el.