KOVÁCS ZOLTÁN

Tanácsadó

Gépészmérnökként végeztem, de már akkor érdekelt az informatika és a folyamatmenedzsment, ezért Gyártásinformatika és automatizálás szakirányon diplomamunkámat minőségmenedzsmentből írtam. Előbb IT szervizmérnökként, majd hosszú ideig IT biztonsági tanácsadóként, és Üzletágvezetőként dolgoztam. Közben a BME-n MBA fokozatot szereztem Szakközgazdászként Infokommunikációs és Pénzügyi menedzsment szakirányokon. Ezután nemzetközi tapasztalatokat szereztem szolgáltatási üzletágvezetőkét multinacionális IT vállalatnál.

Ezután tudásomat és megszerzett tapasztalataimat outsourcing szolgáltatói és ügyfél oldalon kamatoztattam, üzemeltetési vezetői pozíciókban dolgoztam távközlési, IT outsourcing, és pénzügyi vállalatoknál.

2021-től senior tanácsadóként erősítem a Vialto sorait.

Legfontosabb szakmai erősségem az IT menedzsment és IT üzemeltetési folyamatok elméleti és gyakorlati ismerete, létrehoztam és irányítottam hazai és nemzetközi környezetben sikeresen működő IT üzemeltetési szervezeteket, jelentős ilyen irányú  transzformációs projekteket indítottam és valósítottam meg.  Szervezeti és projekt vezetőként ismerem a kisebb-nagyobb IT szervezetek irányításával kapcsolatos kihívásokat. Bőrömön tapasztaltam az IT menedzsment speciális helyzetét különböző iparágakban dolgozó vállalatoknál, emiatt megértem a partnereinket érő kihívásokat és új nézőpontok, jó gyakorlatok megosztásával segítek megoldani azokat.

Szabadidőmet családommal töltöm, emellett zenélek, kerékpározom.