2020 februárjában is egy újabb nemzetközi elismerést szereztünk GDPR-projektünkkel. A Vialto Consulting a Gabriel Al-Salem Foundation által meghirdetett International Award Nemzeti Győztese lett az Innováció és Technológia kategóriában! Projektünk címe: A személyes adatok védelméhez kapcsolódó jogok érvényesítésének erősítése Macedóniában (Support to access to right to protection of personal data).

Az EU által finanszírozott projekt a Macedón adatvédelmi hatóság (DPDP – Directorate for Personal Data Protection) és a törvényhozó számára biztosított komplex tanácsadói támogatást a legkülönbözőbb stakeholder köröket érintően:

  • Állampolgárok: annak széleskörű tudatosítása, hogy az állampolgároknak joguk van a személyes adataik védelméhez;
  • Adatkezelők: felelős adatkezelői szemlélet erősítése az adatkezelő szervezetek körében (cégek, állami szervezetek, önkormányzatok, civil szervezetek, pártok); annak tudatosítása, hogy a szervezeteknek is érdeke fűződik ügyfeleik személyes adatai védelméhez; az adatkezelők támogatása új adatvédelmi módszertanok, tájékoztatók kidolgozásával, konzultációs felületek megteremtésével;
  • Intézményrendszer: a 2017-2022 időszakra vonatkozó adatvédelmi és kommunikációs stratégia és akcióterv kidolgozása; a stratégia végrehajtási feltételrendszerének meghatározása; az adatvédelmi ellenőrzések és felülvizsgálatok hatékonyabb előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatosan ellenőrzési módszertanok bevezetése; felkészítés a különleges adatkezelések (pl.: parlamenti választások előkészítése) megfelelő szemléletben történő lefolytatásához legjobb EU-s gyakorlatok felhasználásával;
  • Szabályozási környezet: a hatályos adatvédelmi jogszabályok új EU-s szabályozás (GDPR) alapján történő felülvizsgálata, illetve az új törvényi szabályozás tervezetének kidolgozása.

A friss díjjal az elmúlt évek rangos tanácsadói elismerés-sorozata folytatódik csapatunk számára. Köszönjük partnereinknek és ügyfeleinknek az együttműködést, kollégáinknak az elhivatott munkát!

Kategóriák

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Kérjük, add meg email címedet a tartalom letöltéséhez!

Kérjük, add meg email címedet a tartalom letöltéséhez!

Webinárium megtekintése és tanulmány letöltése

A folyamatmenedzsment helyzete a hazai nagyvállalatoknál

Az űrlap kitöltése után e-mailben küldjük ki a webinárium linkjét és a tanulmányt.

Webinár - A folyamatmenedzsment helyzete a hazai nagyvállalatoknál

Név(Kötelező)
Kérjük céges e-mail címet használjon!
Hírlevélre feliratkozás
Hozzájárulás(Kötelező)