Egyre többet lehet hallani az okos város fejlesztésekről, okos városodásról. A témával a Vialtonál is foglalkozunk, és ennek részeként 2018. március 27-én az AEGEE-Budapest meghívására “Okos városok és Fenntarthatóság” témában tartottunk előadást a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Frischmann Gábor és Hoffer Ádám arról beszéltek, hogy milyen kihívásokkal kell napjaink városainak szembenéznie, a digitalizálódás milyen lehetőségeket rejt magában a városvezetés, a helyi vállalkozások és nem utolsó sorban a városlakók számára. Szó esett arról, hogy az okos eszközökkel és alkalmazásokkal megtámogatott okos város fejlesztések segítségével hogyan alakítható ki olyan városirányítási és -üzemeltetési gyakorlat, amely összeegyezteti a fenntarthatóság három pillérét.

A résztvevőkkel gyakorlati, működő példák alapján beszélgettünk arról, hogy mit is tehetünk mi, városlakók, egyénileg illetve közösségek tagjaiként annak érdekében, hogy lakóhelyünket “okosabbá” tegyük: hogyan alakíthatunk ki olyan gazdaságilag erős, zöld és igazságos településeket, ahol mindenkinek jobb dolgozni, közlekedni, szórakozni… élni.

Kategóriák

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Kérjük, add meg email címedet a tartalom letöltéséhez!

Kérjük, add meg email címedet a tartalom letöltéséhez!

Webinárium megtekintése és tanulmány letöltése

A folyamatmenedzsment helyzete a hazai nagyvállalatoknál

Az űrlap kitöltése után e-mailben küldjük ki a webinárium linkjét és a tanulmányt.

Webinár - A folyamatmenedzsment helyzete a hazai nagyvállalatoknál

Név(Kötelező)
Kérjük céges e-mail címet használjon!
Hírlevélre feliratkozás
Hozzájárulás(Kötelező)