Magyar English
 

 
       Добредојдовте на нашата веб страна      

Тимот на Vialto Consulting, составен од колеги со исклучителна професионална позадина и многу престижнидипломи, е тука за да ги направи неговите клиенти успешни. Ние нудиме комплетна понуда на услуги, како на локалните, така и на интернационалните клиенти. Во текот на нашата работа ние целиме кон градење долгорочни релации базирани на доверба, и антропоцентрична комуникација. Нашата намера е на нашите клиенти да им го понудиме највисокото можно ниво на консултантски услуги и да покажеме инзвонреден квалитет.

За нас е важно да ги запознаеме и да ги разбереме проблемите на нашите клиенти, да ги разработиме методите на постигнување на целите заедно со сите засегнати страни, и да ги исполниме истите за да ја зголемиме конкурентноста на нашите клиенти. Не постои поголемо признание за додадена вредност од исполнување на мисијата, од задоволството на нашите клиенти.

Vialto Consulting Tим

 

 

Ревизија на ИСО 9001:
високи стандарди, одлични резултати

Од независните експерти од СГС Унгарија се доби потврда дека внатрешните процеси на Виалто јасно ги исполнуваат условите од процедурата ИСО 9001 која се однесува на системот за управување со квалитет. Посветеноста на сите вработени од Виалто во работата и подобрување на високо квалитетните внатрешни процеси поставени во согласност со ИСО стандардите, беа успешно потврдени за време на сертифицирање на ревизијата за регенерирање одржана од 20 Фебруари 2017. Преку обезбедување на транспарентност и соодветна документација за добро организирано и работење фокусирано кон клиентите, овие процеси ефикасно преидонесоа кон задоволството и успехот на клиентите.

 

ISO 9001 UKAS certification
 
 
„Партнерска конференција – Искуството на потрошувачите во фокус”30-31 Мај 2013, Гранада Хотел, Кечкемет, Унгарија
Како спонзори и професионални партнери на Партнерската ЦЕЕ, Виалто имаше активна улога во организиарањето и изведувањето на овој настан.Чаба Ленгел, генерален директор на Виалто Консултинг, ја модерираше панел дискусијата наречена „Личността и искуството на потрошувачот”, конверзирајќи за практични искуства на лидери одговорни за односи со потрошувачи. Лидери на наши водечки интернационални партнери во оперативен развој насочен кон потрошувачот (Metrinomics GmbH, PRISM Consulting), исто така беа меѓу говорниците на конференцијата.Ве молиме погледнете повеќе детали тука.


 
„CRM&CEM – Конференција - Од менаџирање на потрошувачи до менаџирање искуства на потрошувачи”
Поддржувајќи ги ИЦД како професионални партнери во организирањето на конференцијата наречена „CRM&CEM – Конференција - Од менаџирање на потрошувачи до искуства на потрошувачи”, оддржана на 20ти февруари 2013, игравме активна улога во создавање на програмата и поканите на говорниците и учесниците на тркалезната маса.Главниот говорник, Вероник Капулон, генерален директор на Метриномикс, нашиот водечки интернационален партнер во консултантските услуги кои за главна цел имаат оперативен развој насочен кон потрошувачот, обезбеди увид во интернационални трендови, главни предизвици, професионални и технички вести за CEM.Панел дискусијата водена за менаџирање на искуствата на потрошувачите, модерирана од Чаба Ленгел, генерален директор на Виалто Консалтинг, презентираше практични искуства и погледи од страна на  CEM лидери од нашите Унгарски партнери.

Ве молиме погледнете повеќе детали тука


 


ИНФОТЕР – Информатичка конференција за општеството 

Генералниот менаџер на Виалто Консалтинг, Арон Немеш, ќе оддржи предавање на конференцијата Инфотер на тема: Селекција на добавител на ЕРП систем и миграција во Македонска енергетска компанија. Конференцијата ќе се оддржи во Balatonfüred во Ана Гранд Хотел 8-9/11/2012. Можете да добиете пристап до програмата тука.

Заедничко Вложување – Конференција за ектернализација 

Сопственикот на Виалто Консултинг, Имре Херцег оддржа предавање на Конференцијата за екстернализација на 11/10/2012. Можете да добиете пристап до програмата тука (Унгарски).


 ХТЕ ИНФОКОМ 2012

Осумнаесеттата ХТЕ Биенале Коференција и Изложба на Инфо-комуникациски Мрежи и Апликации

Сопственикот на Виалто Консултинг, Фришман Габор беше модератор на дискусијата помеѓу добавувачите на Мобилни мрежи, оддржана во Mátraháza 10-12/10/2012. Можете да добиете пристам до Англискиот сајт и деталната програма тука (Унгарски).


ББЈ Ранкирање: 6то место!

Виалто е рангиран на 12то место на листата на менаџмент консултантски компании од страна на "HR Plusz 2012" специјализирано професионално издание на ХВГ, според нето приходи


 Независност, професионалност, етика

Vialto е горд што ги исполнува високите стандарди на VTMSZ.  На страна од индивидуалното претставување на нашите менаџери, во јули 2012 година Vialto како компанија, исто така се приклучи кон најпрестижната унгарска професионална организација.


 

Имре Херцег е избран за претседател на VTMSZ

Генералното собрание на здружението на менаџмент консултанти во Унгарија (VTMSZ) на 9ти Мај 2012 избра нови членови на нивниот Колегиум и нивниот Одбор.

Г-дин Имре Херцег управен директор на Виало Консалтинг, поранешен член на Извршниот одбор и раководител на Здружението на Сертифицирани Консултанти за Менаџмент (CMC) беше избран за Претседател на организацијата. Истовремено друг наш управен директор Г-дин Чаба Ленгел, поранешен член на Одборот за етика беше избран да биде член на Извршниот одбор во наредните 2 години.

Честитики до ново избраните носители на канцеларијата!


 

Успех во тек на криза

ICMCI (Меѓународниот совет на институти за менаџмент консалтинг) ја одржа својата редовна седница во Будимпешта во Мај 2012. Во врска со овој настан, на 9 Мај беше организирана успешна конференција со наслов „Успех во тек на криза" од страна на Унгарските партнерски организации, VTMSz (Здружение за менаџмент косултанти во Унгарија) и  IVSZ (ICT Здружение на Унгарија).  Целта на на конференцијата беше да се демонстрира  вредност во создавање на компетентен менџмент консалтинг преку меѓународни трендови, искуства и најдобри пракси. Неколку разговори на тркалезна маса и професионални делови дадоа простор признати национални и меѓународни експерти  и компетентни лидери од страна на клиентот да дискутираат за нивните забелешки и идеи.

Домаќин на сесијата именувана како ИТ и менаџмент конслатинг" беше консултантската работна група на IVSZ, претседавана од нашиот ивршен директор Г-дин Чаба Ленгел. Еден од предавачи на сесијата која паралелно се одвиваше именувана како „Меѓународни искуства и можности за консултанти од Унгарија" беше Г-дин Имре Херцег, извршен директор на Виалто Консалтинг. Цели на новиот менаџмент кои се декларираа и избраа веднаш по конференцијата организиарана од страна на VTMSz се - во согласност со самата конференција - да се потенцираат управувањето со квалитет на консултантските услуги и заштитата на интересите во консултантската професија.


 

Виалто во Билетот за железнички сообраќај

Во Билтенот за железнички сообраќај СВЕТ (бр.65 од 7 мај 2012) беше објавен натпис кој се однесува на најновите вести и основните информации врзани за проектот Трамвај во Скопје издаден од страна Г-дин Горан Николоски. Содржината на натписот се заснова на интервјуто направено со нашиот колега Г-дин Кристијан Ѓорѓиевски како и на официјалниот напредок и предози доставувани во минатиот период од страна на Виалто.


 

Форум за оптимизација 2012 - конференција за конкурентност

Веќе стана традиција многу Унгарски професионалци за оптимизација да учествуваат на Петтиот национален форум за оптимизација - конференција за конкурентност, кој се одржува од 12-13 април 2012. Програмата, организирана од страна на Кваликон, не само што ќе ги содржи постоечките предавања од деловните експерти за оптимизација, туку ќе има и интересни презентации од успешни менаџери на неколку водечки компании како и професионални форуми за подобрување на конкурентноста и ефикасноста користејќи ја филозофијата и методологијата на оптимизација.

Нашите колеги на конференцијата: Г-д Мартон Понграц, заедно со Г-д. Ференц Тамаш Шмел , проект менаџерот на CIB Bank cPlc., ќе го презентираат делот за предметната студија за рационализирање на мрежните процеси на филијала на банката користејќи оптимизација. По нивното претставување, Г-д Имре Херцег ќе учествува во тркалезна маса за примена на оптимизациска методологија во секторот за услуги.

 

Интернационални експерти

Vialto is constantly looking for highly experienced experts with specific knowledge for its international projects. Click on the map to see the current opportunities!

 

BBJ Ранкирање

Vialto е рангиран на 14-то место во Бизнис Весникот на Будимпешта, во 2010, на листата на менаџмент консалтинг компании според нето приходи.

 Професионални квалификации

CMC (Сертифициран Менаџмент Консултант) наградата е доделена на неколку наши колеги. Дополнително, некои од нашите колеги учествуваа и се здобија со ITIL сертификат (Библиотека на информатичка технологија) - Фондација V3 тренинг курс.

Следете не на

                    LinkedIn     Facebook