English Македонски

Gabriel Al Salem Tanácsadói Kiválósági Díj 1. Helyezés

 

Nemzetközi kiválósági díj a magyar vezetésű konzorciumnak: világszínvonalú statisztikai módszer és kiemelkedő ügyfél-elégedettség

Török-magyar barátság – magyarok segítik a török EU csatlakozást

Nemzetközi tanácsadói kiválósági díjat nyert sikeres törökországi projektjével a Vialto Consulting. A vezetési és informatikai tanácsadó cég a Gabriel Al-Salem Nemzetközi Tanácsadói Kiválósági Díj első helyezettje az Év Tanácsadási Projektje kategóriában, 2012-ben.
A Vialto Consulting díjnyertes projektjének átfogó célja volt a mezőgazdasági adatminőség javítása az adatszolgáltatók kapacitásainak fejlesztésével, elősegítve a statisztikai ágazat harmonizációját az EU csatlakozáshoz szükséges feltételekkel.

Csapatmunka az olajfaligetben

Az ügyféllel szoros együttműködésben végzett, színvonalas tanácsadási munka komoly hozzáadott értékének ékes bizonyítéka az elnyert díj, amelynek odaítélése során kiemelt szempont volt az ügyfél elégedettsége, és az ügyfél teljesítményét kézzelfogható módon javító tanácsadói innováció. A EuropeAid / IPA alapokból finanszírozott projekt egyik legfontosabb feladatát, az olajfák számlálási módszerének kialakítását, a nemzetközi szakértői csapat az ügyfél elvárásain felül teljesítette. A Vialto Consulting vezette konzorciumban az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) is részt vett, a projekt csapatot magyar, osztrák, bolgár, szerb és török szakértők alkották. A kedvezményezett intézményekkel történő együttműködés kiemelkedő volt, köszönhetően a török-magyar kulturális összhangnak is, amely nagyban hozzájárult a sikerhez.

EU követelményeket meghaladó pontosságú statisztikai módszer

A projekt eredményeként kidolgozott számítógépes olajfa-számlálási módszer  98,5% pontosságú eredményt ad, meghaladva a EuroStat követelményeket. A módszer széles skálán történő alkalmazhatósága mellett további értéke, hogy kisebb módosításokkal egyéb terményekre is alkalmazható. A projekt további kiemelkedő vívmánya, hogy a Törökországi Mezőgazdasági és Vidékügyi Minisztérium (Ministry of Food, Agriculture and Livestock) és a TurkStat között kialakított koordinációs mechanizmusok működőképessé és hatékonnyá váltak, biztosítva ezzel az integrációs / konszolidációs akciótervek bevezetését. 

 


A projekt zárása során a kedvezményezett képviselői kiemelt hozzáadott értékként említették, hogy a minisztériumi munkatársak az EU szabványoknak és követelményeknek megfelelő felmérés készítési és mezőgazdasági adatfeldolgozási kompetenciái jelentős mértékben fejlődtek, és azt, hogy valamennyi releváns mezőgazdasági szereplő érintett dolgozói teljes mértékben elsajátították a kifejlesztett és tesztelt statisztikai módszertanokat és technikákat.

Törökországon át Közép-Ázsiába

A díj meghirdetésével az alapítvány a tragikus balesetben, fiatalon elhunyt kiváló tanácsadó, Gabriel Al-Salem munkásságát igyekszik továbbvinni, aki elhivatottságával és tehetségével, határokon és kontinenseken átívelő tanácsadói tevékenységével nemzetközi szinten eredményes fejlesztési projektek megvalósítását segítette. A kiemelkedő szakmai színvonalú és etikus tanácsadói tevékenységet elismerő, független díjjal az alapítvány célja a résztvevő országok üzleti környezetének fejlesztése és az átfogó gazdasági növekedés elősegítése, a minőségi tanácsadási szolgáltatások szerepének kiemelésével. A Vialto Consulting nemzetközi tevékenysége összhangban van az alapítvány szándékaival. A tanácsadó cég összefogó szerepet tölt be az EU csatlakozásra készülő országokra és ágazatokra vonatkozó szakértelem- és tudástranszferben: törekvése, hogy segítse partnereit – az államigazgatási és az üzleti szféra szereplőit - a csatlakozást megelőző és követő feladatok teljesítése során szerzett tudást exportálni. A díjátadó ünnepség helyszíneként a Gabriel Al-Salem Alapítvány a résztvevő országok közül idén Kirgizisztánt választotta. Tekintve, hogy a közép-ázsiai régióban mutatkozó fejlesztési lehetőségek a magyar tanácsadó cég figyelmét is felkeltette, a török siker népszerűsége nagyban hozzájárulhat a tudásexport-törekvések további régiós sikereihez.

Sajtó