English Македонски

Az "Év Kiváló Tanácsadója" Díj

Az Év Kiváló Tanácsadója 2011

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 2012 márciusában Nemes Áronnak és a Vialto Consultingnak ítélte az „Év Kiváló Tanácsadója" díjat.

Győztes pályamunkánk tárgya ERP szállító kiválasztása macedón ügyfelünk, az AD ELEM részére. A projektet konzorciumi partnerünkkel, a Daten-Kontorral szoros együttműködésben vittük sikerre.

Egy ERP rendszer specifikációja, illetve a rendszer bevezetése nemzetközi standardok és best practice-ek alapján viszonylag jól behatárolt keretek között zajlik, meghatározott szaktudást igényel. Különleges versenyelőnyünket és hozzáadott értékünket a Vialto tanácsadói által korábban kifejlesztett, és az ügyfél egyedi igényeinek megfelelően testre szabott szállító-kiválasztási módszertanunk, a DRAPP (Detailed Requirement Analysis and Parallel Planning) adja.

Lényege az előzetesen kiválasztott 2-4 szállítóra kiterjesztett, a bevezetés előkészítését célzó, részletes rendszerfelméréssel társított pilot kooperáció vagy bizonyos esetekben pilot projekt megvalósítása. A DRAPP módszertan rugalmasságára jellemző, hogy mind hazai, mind külföldi ügyfeleknél eredményesen alkalmazható akár a versenyszférában, akár államigazgatási, többfordulós közbeszerzéses kiválasztási projekteken.  Az AD ELEM esetében is megvalósított magas fokú együttműködéssel a tanácsadói közreműködés kézzelfoghatóan javíthatja a működésfejlesztési programok eredményességét.

Ügyfelünk számára a megoldás főbb előnyei a több lépcsőben, folyamatosan bővülő rendszerfelmérés; a rendelkezésre álló lehetőségek, illetve a potenciális beszállítók alapos megismerése, ezáltal az igények pontosabb megfogalmazása; továbbá felkészülés a változásra.

A projekt sikerében fontos szerepet játszik, hogy a részletes követelményspecifikációnak, valamint a pontos elvárásoknak köszönhetően a bevezetési fázis kockázatai, becsült ráfordításai, illetve időtartama is nagyon jó közelítéssel meghatározhatóak voltak az ajánlatadás előtt, amely a szállítók számára is előnyös, mégis elősegíti az árverseny kialakulását.

Év Kiváló Tanácsadója Díj

Egyedi kiválasztási módszertanunk mellett a Vialto másik fő hozzáadott értéke a multidiszciplináris megközelítés és az a szemlélet, hogy egy projekt kivitelezése során nem csak a projekt szkópjába tartozó feladatokra koncentrálunk, hanem figyelünk a kapcsolódó vagy érintett területekre is, és jelezzük ügyfelünk felé a fejlesztési lehetőségeket. Az objektív visszajelzések mellett tudatosan figyelünk arra is, hogy a közös munka során átadható tudást, gyakorlatot átadjuk az ügyfél munkatársainak.

Külföldi projektjeink során kiemelt szándékunk, hogy segítsük az üzleti és államigazgatási háttérintézményekben a csatlakozás során felhalmozott tapasztalat és tudás exportját. E célunkat a régió országaiban meghirdetett, donor finanszírozású intézményfejlesztési projektekben történő részvétel megszervezésén, illetve a helyi piaci szereplők részére végzett tanácsadási megbízások színvonalas teljesítésén keresztül valósítjuk meg.