English Македонски

Kugler Flórián

 

 

Kanadában lettem bartender. Ha előkerül az önéletrajzom, akkor ezt mindig meg kell magyarázom. Egy „kis" áthallással, ami ebből megmaradt: a nemzetközi ügyfelek, üzleti partnerek, projektek és persze társaságok, ahol különböző, értékesítéssel vagy üzletfejlesztéssel kapcsolatos feladatokkal foglalkozhattam.

Szakközgazdászként EU szakirányon diplomáztam, valamint üzleti- és projektmenedzsment tanulmányokat folytattam. Vélhetően nem én leszek az első, aki szerint a legtöbbet mégis a munkában szerzett tapasztalatai révén tanulja meg az ember.

Lehetőségem volt a szállodaiparban egy francia cégnél dolgozni és megérteni a „multi-kompetencia" kifejezést. Vállalatirányítási rendszerek értékesítésével foglalkozni és eltérő sales módszertanokat kipróbálni egy angol érdekeltségű társaságnál. Izgalmas kihívás volt egy japán leányvállalatnál a nemzetközi környezetben már kipróbált üzleti projektmegoldás helyi lokalizációját vezetni. Részese - és felelőse - lehettem továbbá egy pénzügyi outsourcing tevékenységet folytató finn nagyvállalat zöldmezős beruházásának is.

Azt gondolom, hogy ezen tapasztalatok, más-más üzleti tevékenységek, projektek, illetve a különböző vállalati kultúrák segítenek megérteni azon országokban (Boszniában, Horvátországban és Szerbiában) érvényes elvárásokat, sikerkritériumokat, ahol a Vialto Consulting révén  konzorciális projektekkel foglalkozhatom.

Ez idáig a lányaimmal közös utazások, a könyvek és a sport segített leginkább a szabadidő hasznos eltöltésében.