English Македонски

Constantinus-díj

Hatékonyság és ügyfélelégedettség-növelés egyszerre

„Az érintett folyamat hatékonysága átlagosan 18 százalékkal nőtt" - ismertette a tényeket Magyar Zita, a projekt végrehajtása idején a fejlesztés vezetője. "Ezen felül a hatékonyabb munkaszervezés és az új informatikai megoldás biztonságos használata következtében a hibák száma közel nullára csökkent. A változások eredményeként a Hivatal a korábbinál kisebb létszámmal is képessé vált 38 százalékkal több kérelem túlóra és késedelem nélküli feldolgozására."

A Világgazdaság Online cikkét ide kattintva olvashatja el.Dicsőség, elkötelezettség és remény

"A világ három legjobb tanácsadói projektje között lenni nyilvánvaló dicsőség a Vialto számára, az OH-nak és az egész magyar tanácsadói szakmának. Számos gratulációt kaptunk, amelyek rendre kiemelik a konkrét projekt erényei mellett a magyar vezetési tanácsadói szakma magas színvonalát és nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredményeit. A jövőre nézve ez elkötelezettséget, és reményt is jelent." - mondta el Csákvári Péter, a VTMSZ elnöke a Vialto Consultingnak a Constantinus-díj 2011-es kiírásában elért sikere kapcsán az EduPressnek.

A  Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének vezetőjével készült interjú teljes terjedelmében itt érhető el.


Nemzetközi elismerés az Oktatási Hivatalban végzett projektünknek

Az Oktatási Hivatalban (OH) megvalósított, fenntartható változások elérését célzó projektünk második helyezést ért el az ICMCI (Vezetési Tanácsadó Szervezetek Nemzetközi Tanácsa) által meghirdetett Constantinus-díjon.

A nemzetközi megmérettetésen a legsikeresebb magyarországi projektek közül a VTMSZ (Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége) jelölésével részt vevő programunk legfontosabb eredményei, hogy az Oktatási Hivatal munkatársaival egyttműködve nem csak csökkentette az OH adminisztrációra fordított kiadásait, hanem sikeresen csökkentette az ügyintézés időtartamát is.

A projektről és a díjról részletesebb beszámolót olvashat az EduPress cikkében.


Celebrating Constantinus Award at the 22nd CEO Summit

 A Constantinus-sikerre a XXII. Vezérigazgató Találkozó résztvevői  stílusosan, tajvani rizspálinkával koccintottak (Röjtökmuzsaj, 2011. október 14.)
 

Sikertényezők

Napjainkban egyre több magyar és régiós közigazgatási intézménynél megfigyelhetőek az ügyintézés felgyorsítására irányuló erőfeszítések. A Vialto Consulting és az Oktatási Hivatal közös programja abban volt egyedülálló, hogy a változásokat az ügyfélközpontú hozzáállás növelése és az ügyfelek igényeire való fókuszálás vezérelte, ezzel megnyerve ügyfelei bizalmát és sikeresen megalapozva a megbízható, innovatív államigazgatási partner képét továbbá a változás fenntarthatóságát.

A Constantinus-díj, a projekt nemzetközi sikere egyben a magyar közigazgatásban rejlő lehetőségek felismerésének, a szektor megújulási képességének, valamint a magyar tanácsadás magas szakmai színvonalának és a felek közötti sikeres együttműködés dicsérete is." - jegyezte meg ügyvezetőnk, Lengyel Csaba az elismerés kapcsán. „Bízunk benne, hogy mind a hozzáállás, mind a nemzetközi elismerések tekintetében sikerül ezzel a projekttel új hagyományokat teremteni!"

 

Constantinus Award, Vialto, Consulting, 2011

 

A Constantinus-díjról

A 2011-ben életre az ICMCI (International Council of Management Consulting Institutes) által hívott nemzetközi verseny a tanácsadói szakma nemzetközi szintű elismerését jelenti. Ebben az évben 6 ország, Ausztria, Kína, Szlovénia, Norvégia, Tajvan és Magyarország nemzeti tanácsadó szövetségei csatlakoztak a felhíváshoz, és nevezték az országonként legsikeresebbnek ítélt két-három projektet.

A Constantinus-díjra az adott év legsikeresebb projektjeinek hazai megmérettetése, a Garai Tamás-díj tavalyi jelöltjei közül a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSZ) a Homo Regius Tanácsadó Iroda Szolgáltató Város című munkáját, illetve a Vialto Consultingnak az Oktatási Hivatalban végzett projektjét jelölte.

A résztvevő hat ország szakembereiből álló zsűri tagjai az osztrák Fluidtime Data Services GmbH mobil utasinformációs rendszerét értékelték a legmagasabbra. A második helyet egy kínai projekt és a Vialto Consulting az OH-ban végzett fejlesztése érte el holtversenyben. A díjazott magyar pályázatot értékelő hivatalos indoklásban a bírák a szolgáltatások színvonalának kézzel fogható javulása és az eljárási költségek jelentős csökkenése mellett kiemelték a Hivatal és Vialto kiváló együttműködését."A nagy tapasztalatú szakembereket tömörítő Vialto Consulting a tanácsadás gazdaságélénkítő hatásának sikertényezőiként említi, hogy az üzleti szféra részére végzett megbízások tapasztalatait a közszférában is továbbadja: a tanácsadási munka során tudatosan figyel arra, hogy a munkavégzés során átadható tudást, gyakorlatot megtanítsa az ügyfél munkatársainak."