English Македонски

Regional Public Transport Seminar

Boris Trajkovski Arena, Skopje, 2011. október 13.

 

"Dönts okosan, válaszd a tömegközlekedést"

Ez a mottója a Szkopje Város polgármestere, Koce Trajanovski által bejelentett kampánynak, melynek célja a helyiek figyelmének felhívása a tömegközlekedés használatára. A televíziós- és köztéri reklámokból álló akciósorozat hivatalosan az UITP (Nemzetközi Tömegközlekedési Szervezet) által Szkopjéban megrendezett Regional Public Transport Seminar napján, 2011. október 13-án vette kezdetét.

Immár a madecón főváros lakói számára sem csupán egy álom a tömegközlekedés új, a hagyományos buszhálózatot korszerűsítő formáinak megjelenése: a brit EC Harris és a Vialto Consulting konzorciuma által delegált szakértők a közelmúltban elkészítették a villamoshálózat megvalósításához szükséges terveket és hatástanulmányokat, a beruházás megvalósításához szükséges koncessziós tender előkészítése pedig folyamatban van.

Meghívott előadóként kollégánk, Kristijan Gjorgjievski az olcsóbb, hatékonyabb és környezetbarátabb szkopjei tömegközlekedési hálózat fejlesztésének egyik kulcs eleméről, a villamos projektről tartott előadást a szemináriumon. Az ex-Jugoszlávia, Albánia, Bulgária, Görögország, Törökország és felső szintű EU-s közlekedési hatóságok képviselői és közlekedési szakértői előtt elhangzott prezentáció (angol nyelven) itt érhető el.

A projekttel kapcsolatos további hivatalos információ ezen a linken érhető el.